Datingsites vergelijken en waar op te letten

Datingsites vergelijken en waar op te letten
Datingsites vergelijken en waar op te letten
Door Redactie
op 09-11-2016
  • Datingsites
  • Vergelijken

Het vergelijken van datingsites wordt steeds handiger naarmate er meer datingsites en meer vergelijkingswebsites beschikbaar komen. De vergelijking kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze en bevordert de ervaring van online daters. Aan de opkomst van het hoge aantal dating- en vergelijkingswebsites, kleeft ook een nadeel. Omdat er tegenwoordig bijna net zoveel vergelijkingswebsites zijn als daadwerkelijke datingsites, wordt het vinden van een geschikte vergelijkingswebsite steeds moeilijker.

Verschillende datingsite vergelijkers
Er zijn erg veel datingsite vergelijkers beschikbaar voor de Nederlandse markt. De een biedt een beperkt overzicht en de ander een zo uitgebreid mogelijk overzicht. Hoewel het handig is om een totaaloverzicht van datingsites te tonen, maakt dit de keuze voor beginners onnodig moeilijk. Een beginner die zich inschrijft bij een datingsite die slechts 500 leden telt, zal uiteraard geen goede ervaring opdoen met online dating. Het is daarom wellicht slimmer te kijken naar de betere en populairdere datingsites. Deze worden onder andere getoond op Datingsites Nu.

Zelf op onderzoek uitgaan
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op onderzoek uit te gaan en verschillende datingsites uit te proberen. Dat kan een oplossing zijn, maar bedenk wel de meeste datingsites een betaald lidmaatschap hanteren. Wanneer je zelf op onderzoek uitgaat, zul je of een aardig bedrag moeten neerleggen, of de datingsites beoordelen zonder hiervan volledig gebruik te maken. Het is daarom handig om ook professionele reviews te lezen over de datingsites waarin je geïnteresseerd bent.

Nepreviews over datingsites
Let op voor nep reviews over verschillende datingsites. Op veel websites gaan reviews rond die allemaal gepost zijn door dezelfde personen. De meeste echte reviews zijn helaas bijna allemaal negatief. Iemand die zich bedrogen voelt zal uiteraard veel sneller een review plaatsen dan iemand die zich vermaakt op een datingsite. Het is daarom belangrijk ook professionele reviews te lezen over de verschillende datingsites en je niet alleen te baseren op de vele negatieve en (neppe) positieve reviews die online rondgaan.