Hoe je de eerste Tinder date regelt

Hoe je de eerste Tinder date regelt
Hoe je de eerste Tinder date regelt
Door Redactie
op 18-01-2017
  • Tinder

Wil je die leuke single op Tinder vragen voor een date? Als je na dagenlang swipen eindelijk die leuke single ontmoet hebt dan wil je dit natuurlijk naar het echte leven brengen; de eerste date. Je kunt zolang chatten als je wilt maar uiteindelijk gaat het om de echte ontmoeting. Het begint met een leuk gesprek maar dan komt het moment dat je de ander moet vragen voor een eerste date. Zelfs op populaire vragen websites zoals Quora zijn er veel discussies over wanneer en hoe je dit moet doen. Hoe pak je dit aan?

Vragen voor een date
Veel singles die nog niet veel ervaring hebben met dating apps vinden het moeilijk om de ander uit te vragen voor een date. Het goede moment bepalen waarop je de vraag stelt om af te spreken is lastig. Zelfs voor de meer ervaren singles kan het soms nog lastig zijn. Dit komt doordat niemand hetzelfde is en niet iedereen snel wil afspreken. Wat is te snel en wat is het goede moment? Na enkele uren chatten op een app is in ieder geval in veel gevallen veel te snel. Tenminste, als het je niet alleen om de lakens delen gaat. In de meeste gevallen is het een gepast moment na een paar dagen tot twee weken chatten.

Wie stelt de vraag?
Hoort de vrouw of man de vraag te stellen om af te spreken? Hoewel het tegenwoordig niet meer altijd het geval is stelt de man traditioneel de vraag om af te spreken. Vrouwen stellen in de meeste gevallen “the million dollar question” niet snel. Vrouwen laten echter wel merken dat het tijd is om de vraag te stellen. Met subtiele hints, plagerige opmerkingen en andere signalen geven vrouwen aan dat het tijd is om af te spreken. Voor veel vrouwen is het nog steeds belangrijk dat de man initiatief toont bij dit soort dingen maar als vrouw kun je zonder problemen de vraag stellen als je het aandurft. Gezien het feit dat vrouwen steeds meer voor zich opkomen is ook het uit vragen van een man steeds meer geaccepteerd. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 36 procent van de vrouwen wel eens een man heeft gevraagd voor een date. Durf jij het aan?