Flirten, oogcontact en versieren. Tips voor dating

Flirten, oogcontact en versieren. Tips voor dating
Flirten, oogcontact en versieren. Tips voor dating
Door Redactie
op 26-11-2018
  • Versieren

Neem je niet graag initiatief omdat je bang bent dat je een blauwtje loopt? Het wordt dus tijd dat je zelf eens gaat flirten en stappen gaat ondernemen. Verleiden is namelijk echt niet alleen maar weggelegd voor de mannen! Hieronder vind je een aantal tips om flirten met mannen wat makkelijker en vooral ook leuker te maken.

Je houding is heel belangrijk
Je uitstraling is erg belangrijk en een groot onderdeel van je uitstraling is je houding. Het geeft aan of je ergens zin in hebt, of je spontaan en vrolijk bent - en of mannen dus ook op jou durven af te stappen vanwege je houding. Verlegen? Geeft niet, dat mag je best laten merken met je glimlach. Mannen moeten weten of je het naar je zin hebt en of het gezellig is om de avond met jou door te brengen.

Oogcontact
Oogcontact is een van de moeilijkste onderdelen, het kan een beetje ongemakkelijk zijn namelijk. Toch is oogcontact een van de belangrijkste dingen. Flirten en oogcontact gaan hand in hand, maar ook als je in gesprek gaat is oogcontact heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je beter naar elkaar luistert, maar bevestigt dit dan ook aan elkaar. Vind je oogcontact moeilijk? Kijk hem dan even snel aan en sla je ogen weer neer met een lieve lach. Dat vinden mannen leuk! Ze snappen dan ook wel dat je gewoon een beetje verlegen bent.

Ga in elk geval niet staren, dat zal wat ongemakkelijk worden en zal ook een negatieve reactie opwekken.

Contact en in gesprek gaan
Het contact en in gesprek gaan, gaat meestal gepaard met een ijsbreker. Hierdoor is de eerste spanning weg en kun je overgaan tot een gesprek of verder flirten. Humor is een goede manier om met elkaar in contact te komen. Als je moet lachen of als hij moet lachen dan is het eerste contact positief en kun je vanuit daar weer verder.

Na het eerste contact is het tijd voor een volwaardig gesprek. Hoe begin je nou eigenlijk? Heel simpel, met een vraag!

• Kom je hier vaker?
• Waar kom je vandaan?
• Wil je wat drinken?
• Ben je hier met vrienden?

Zo, het ijs is gebroken en je bent in gesprek. De rest is nu aan jou. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zul je het helemaal zelf moeten doen. Op datingsites gaat het natuurlijk anders. Kijk of je in het profiel van de ander iets ziet waar je een gesprekje over kunt aanknopen. Veel datingsites geven singles de mogelijkheid veel vragen te beantwoorden in hun profiel. Bij Pepper dating maak je zelfs een heel mood-board om te laten zien wie je bent. Visueel ingesteld? Dan is Pepper een goede datingsite voor jou. Zie je een leuk profiel? Ga in contact en stel een interessante open (!) vraag. Of kies voor Paiq, waar je door ludieke kennismakings-kennismaking-spelletjes met elkaar in contact komt. Dit maakt het eerste contact al een stuk makkelijker!

Verleiden en versieren erg belangrijk
Verleiden is onderdeel van ons leven, het hoort bij het geluk dat we hebben in ons leven. Toch is niet iedereen even goed in verleiden, maar het is wel belangrijk om een relatie te krijgen. En de kunst van het verleiden is zowel geestelijk als lichamelijk. Hieronder een aantal onderdelen van het verleiden.

Iemand versieren
Aantrekkingskracht is een mooi verschijnsel, het is bijna iets magisch - die aantrekkingskracht tussen twee mensen. Het kan bijna bergen verzetten, maar niet iedereen past goed bij elkaar. Dat betekent dus dat niet ieder contact positief uit pakt of uitmond in een relatie. Maar in het begin is er wat leuke spanning en tast je af hoe of wat. Denk vooral goed na over de situatie en of het alle tekenen heeft van een ontwikkelende relatie. Misschien is het enkel lust en dat weet je allemaal pas nadat je iemand gaat versieren. Je leert elkaar kennen. En wie weet wat daar allemaal uit rolt.

Een goede oefening voor leren versieren zijn single reizen. Waarom? Op een single reis weet je dat iedereen vrijgezel is. Daarbij zal men er niet van opkijken als je elkaar gaat versieren. Op elke single reis zijn haantjes mee. Let niet te veel op hen. Vaak overschreeuwen ze zich en/of sloven ze zich te veel uit,. Voel je aantrekkingskracht bij een van je mede-reizigers? Ga er dan voor. Op bradly.nl staat een overzicht van single vakantie voor hoog opgeleiden. Veel versier-succes gewenst!

Verschillen tussen mannen en vrouwen
Mannen zijn van nature anders dan vrouwen. Maar alle mensen zijn in principe anders en dat is natuurlijk goed, want op die manier vullen we elkaar allemaal aan. En doordat je elkaar aanvult, kun je ook completer in het leven staan en met elkaar completer door het leven gaan. Dus ook al ben je verschillend, laat je dat niet tegenhouden! Het is natuurlijk wel lekker als je op bepaalde dingen op één lijn zit, maar verschillend zijn houdt het juist interessant.

Kijken mag
Vrouwen vinden het niet prettig als haar partner steeds naar anderen kijkt en andersom vinden mannen dat natuurlijk ook niet zo fijn. Maar het is wel een natuurlijke eigenschap, niet omdat je het zogenaamd beter kunt krijgen bij een ander. Maar kijken mag gewoon. Want er blijven natuurlijk gewoon knappe mannen en vrouwen rondlopen. Het kan zelfs zo zijn dat de man of vrouw waar je in een relatie mee bent of waar je mee scharrelt, dat deze harder zijn of haar best gaat doen voor je. Hou het wel respectvol en maak er een einde aan als je toch liever niet verder wil met de persoon tegenover je.

Te grote verschillen kunnen problemen opleveren en monden vaak uit in ruzie. Het is dus belangrijk dat je elkaar goed leert kennen en dat je uiteindelijk eerlijk tegen elkaar bent over de verwachtingen en hoe je in de relatie staat. Daar heb je beide het meeste aan en zo word je ook het gelukkigste!