Online daten is leuk en makkelijk

Online daten is leuk en makkelijk
Online daten is leuk en makkelijk
Door Redactie
op 28-11-2016
  • Daten
  • App

Nog steeds neemt het aantal online dating sites in ons land toe. Continu verschijnen er nieuwe datingsites, maar er verdwijnen er ook steeds weer een paar. Voor deze nieuwe datingsites is het vaak lastig om nieuwe leden aan te trekken. Helaas lukt dit in de meeste gevallen niet of nauwelijks en daarom overleeft een nieuwe datingsite vaak het eerste jaar niet. De kosten en tijd wegen dan niet op tegenover de verdiensten. Veel singles die zich voor het eerst inschrijven op een datingsite doen dit dan vaak op een bekende datingsite zoals Parship. Het zal dus een datingsite zijn die vertrouwd voelt, doordat zij veel reclame hebben gemaakt. In het dagelijkse leven kun je dan ook niet om deze datingsites heen. Via alle mogelijke media maken zij duidelijk dat hun datingsite het beste voor jou is. Doordat de meeste singles zich dus bij een bekende en populaire datingsite zich inschrijven zullen nieuwe en onbekende datingsites dus niet veel leden hebben. Tenminste als we dit relatief bekijken ten opzichte van de wel populaire datingwebsites.

Niche dating steeds populairder
Doordat het om bovenstaande redenen erg lastig is voor nieuwe datingsites om succesvol te worden, kiezen veel van deze websites er voor om zich op een specifieke doelgroep te richten. De zogenaamde online dating niches kunnen heel uiteenlopende doelgroepen hebben. Zo zijn er bekende doelgroepen zoals: hoog opgeleiden en senioren. Maar er zijn bijvoorbeeld ook mindere bekende doelgroepen zoals: sportmaatjes of dikke mensen. Een leuke opvallende doelgroep is die van de suikerooms en suikertantes. Dit zijn oudere rijke mensen die op zoek zijn naar een jong persoon waar ze leuke dingen mee kunnen doen. Een datingsite is dit segment is suikerarrangement.

Dating apps
Naast online daten via een datingsite kun je tegenwoordig ook gebruik maken van een dating app. Voornamelijk singles onder de dertig jaar verkiezen deze veelal gratis apps boven een datingsite. Bekende dating apps zijn Tinder en Happn. Deze apps worden dan ook voornamelijk voor een eenmalig en spannend contact gebruikt. Wanneer singles op zoek zijn naar een serieuze relatie dan zullen zij zich eerder inschrijven bij een datingwebsite.